Gravidliv med en massa film. Motherhood

Eftersom jag spenderar dem flesta av mina dagar liggandes i soffan så har jag väldigt mycket tid med att kolla på film vilket är något jag verkligen älskar. Film är som en hobby för mig och knoddpappa. Så när jag inte har något att blogga om kan jag ju faktiskt blogga om film. Filmtips eller vad som är bra och dåligt.


Så idag börjar vi med en film som heter "motherhood"
En drama-komedi. Lever ju inte direkt upp till genre komedi eftersom jag tyckte den va så tråkig att jag inte ens kollade klart på den. Den hade väl sina korta stunder, men dem stunderna va inte ens roliga. Tyckte mest de va kladdig och hade en konstig handling.
Om den va realistisk vet jag inte. Men inte någon av dem jag känner lever ett sånt liv med två barn..
Långtråkig och långdragen.
Nej inget jag rekomenderar om man inte har svårt att sova.

1/5


30 juni

Upphängd och klar. Blev lite längre än vad jag väntat mig funderar på att klippa och gör två utav den istället har inte bestämt mig.

Sängen är uppe och obäddad.
Varför?
1. Vi har katt som älskar att utforska nya ställen att sova på.
2. Tycker dem är för tidigt att bädda. Skulle själv inte vilja lägga mig och sova i en säng som stått bäddad och orörd i mer än en vecka.

Och att bädda en säng går snabbt jag tror vi hinner med de med eller utan barn. :) sysselsättning sen när värkarna kommer ;)


29 juni. Vimpel pyssel

Jag är inget fan av att mobiler ovanför sängen då jag skulle se de som ganska störande när jag själv skulle försöka sova. Därför gör jag en vimpel istället som kan hänga på väggen ovanför sängen. Varken rör sig eller låter. Men ändå färgglad. Ja de syns ju att den är hemma gjord iallafall. Men långt ifrån klar.


27 juni

Nu börjar knodden vandra mot utgången. Jäklar vilket tryck de är.
Trycker överallt. Idag har det bara stårt vila och barnmorska på schemat. Vi mår bra. Inge fel alls följer kurvor allt som de ska. Är bara väldigt trött efter en natt med 4 timmars sömn. Bara börja vänja sig ;) är dock en grov morgonmänniska. Hoppas knodd blir de med så vi kan mysa massor på morgonen innan knoddpappa åker till jobbet <3


Hihi


25 juni

Idag ska jag vara ute. Inte för att jag vill utan för att jag måste.
Har tagit lilla syster till hjälp idag ska min avställda bil få sig lite kärlek.

Sen hoppas jag att någon köper den så den kan få ännu mera kärlek. De behöver min lilla pärla.

Idag ska den tömmas, tvättas och städas. Sommar däcken ska hämtas och läggas in. Hoppas inte så mkt snutar är ute eftersom den är avställd och har körförbud.

Men den måste fixas den ska vara köras några meter till ett garage och sen hem igen. Så om jag skulle träffa på någon snut hoppas jag på överseende för en gravid lite knubbis..
Hihi.

Denna månad kan jag säga er. Blir inte rolig. Ibland önskar jag att man kunde spola tillbaka tiden typ "gör om gör rätt"
Men de är lite sent nu. Tur att man lärs sig av sina misstag. Aldrig kommer detta göras om. Men nog om det. Nu ska jag försöka njuta av graviditeten som är kvar sen njuta av knoddis som kommer. Men jag kommer jobba hårt vid sidan av för att allt ska bli så bra som möjligt. Finns ingen inställning som heter "ääh de löser sig" just nu. Utan man måste jobba själv för att komma dit man vill.

Tur att jag har mina guldklimpar som förgyller varenda tom rum. Min lilla familj.


Tankarna flyger

På riktigt nu struntar jag i detta. Jag tänker skriva av mig här. Är de inte de en blogg är till för? Börjar tröttna nu.

Jag är gravid (höggravid dessutom), jag gillar inte denna värme, jag lider av huvudvärk för tillfället.

Och de är slutet på månaden finns inte så mkt pengar, de man har kvar vill man försöka leva på. Att jag kanske inte har lusten att umgås, eller vara ute i solen när jag svettas ihjäl bara jag ligger naken i soffan? Vart ska de svåra vara att förstå det?

Just nu är jag mest förrvirrad. Vet inte vad jag ska göra? Hur jag ska bete mig? Ska jag slita mig i två delar? Be om ursäkt för att jag är med barn? Be om ursäkt för att jag blir vuxen? Skapar mitt egna liv? Min egna lilla familj?
Eller ska jag bara säga förlåt för jag är trist och tråkig i en pytteliten period av mitt liv?

All denna kaos i mitt huvud gör mig sömnlös. Och hormonerna börjar påverka mina tårkanaler. Eftersom detta går mig att må dåligt, känna mig värdelös och sämst i världen så kommer de tårar varje gång de dyker upp i mitt huvud.

Hur länge ska jag orka?


24 juni

Ingen blogg lust. Förstör ju allt ändå. Så spelar inte så stor roll. Nu ska jag fortsätta svetta sönder mig på balkongen.

Hejs.


In action

Glukosbelastning in action. Så sjukligt trött och huvudvärken har kommit tillbaka. Nu vill jag åka hem.


19 juni, glukosbelastning

Idag kör vi glukos istället. Så nu sitter jag här redo att åka, hungrig som ett svin.
Tänkte ta upp min huvudvärk och fråga lite hur mkt mindre bebis ska röra sig.

Från att vara super vild till att bara buffa runt lite då och då.
Annars brukar de vara hej vilt där inne på morgon och kvällar. Nu känner man bara hur den buffar bara lite då och då.
De gör mig lite orolig. Men hittils så låter hjärtljuden som de ska, iallafall i min öron med min angelsound.

Hoppaa allt är som det ska. Huvudvärken verkar iallafall minskad idag. Skönt. Kanske beror på vädret ändå. Undra vart yrslen jag fick igår kom ifrån.
Oroar mig säkert helt i onödan.


18 juni, tänkar dag

Idag har jag en dag där jag tänker mycket. Just nu tänker jag på saker som jag inte borde. Skriver av mig sen om jag orkar. Beror också på lite vilka som läser. Dem tankarna är kanske inte för alla. De kan väcka vissa känslor och minnen hos vissa. Framför allt mig själv men i en helt annan erfarenhet. Uscha vill inte ha dessa tankar, dem gör mig orolig. Men ska inte oroa mig för sånt just nu.

Och tanken på att jag inte har en gravidförsäkring, kills me. Bara hoppas att förlossning och knoddis mår bra och går bra.

Tack för mig. (Hör kanske av mig senare)


Vecka 33

Bebis
Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.
 
 
Du
Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.
 
Såhär känner Knoddmamma
Känner mig mest stor.tung och osmidig. Varmt är det också. Vaknar på nätterna pga värmen. Är helt sjöblöt över hela kroppen. Sover fortfarande i soffan där de är mjukt och jag har ryggstöd.
Jag tror jag åkt på RLS vilket gör de ännu svårare att sova. Det kryper mest i hela kroppen!

Att sitta länge är jobbigt. Och dess kväljingar jag lider av har börjat titta fram igen. lite allt för ofta. Har fasiken ingen aning om vad de beror på. Men oftast kommer dem när jag är täppt i näsan vilket jag är nästan hela tiden.
 
Jag längtar efter bebis nu <3

17 juni, sjusovare

Jaha. Då var det måndag igen. Jag sitter och väntar på att få prata med f-kassan.
Jag som hade varit duktig och gått upp runt kl 6 va sjukt pigg. Satte på nyhetsmorgon och gjorde i ordning frukost. För att sedan vänta tills klockan slår åtta.

Men nej. Lilla jag somnar ju om och vaknar inte förren halv 11 de är ju sjukt.
Så nu kanske jag kan göra mig redo för dagen.
Men inge mera sova så mkt. Känner att de är inte bra för mig.


16 juni, blogg dåliga helger.

Förstår egentligen inte varför de är jobbigare att blogga på helger?
Iallafall inte för min del, jag är ju ändå hemma och inte gör något.

Har kommit på att jag borde få pris i "bästa soffliggande hemmafru"
På riktigt de kryper i hela kroppen på mig. Vill också vara ute och gå i skogen och spela golf, träna, bada, sola.

De är ju tur att de är sommar nästa år också. Den kommer njutas av till max. Förhoppningsvis kommer jag inte vara preggo nästa sommar.

Men söndagen fortsätter nog i tråk och lathetens tecken. Tur att knoddpappa kom hem nu, han har varit borta hela dagen, jäääädra golf. Men tycker de är kul att han hittat nått han tycker om. Egentid eller kvalitets tid med sina m & p. Sånt behövs också. Önskar bara jag orkade vara med.

Så nu vet ni att jag lever.

Nästa sommar ska jag också ut på banan (inte guleböjen), like this.


14 juni, fredag.

Det blev ingen glukosbelastning igår. Utan vi ska göra den på onsdag istället.
Jag råkade nämligen omedvetet dricka en zip äppeljuice när jag vaknade.

Men hade ändå ett vanligt bm besök och allting ser fantastiskt ut.
Blodtrycket låg på 125/78 istället för 125/75 vet inte om förändringen är bra eller dålig men, men de va bra iallafall.

Knoddis mår bra. Så skönt. Så under gårdagen har jag läst på lite om förlossningsförberedelser och tiden efter. Känns tryggt att veta lite. Men har fortfarande massa frågot. Men jag antar att svaren kommer dyka upp.

Idag är set skolavslutning för lillasyster så ska väl hänga lite med henne och mamma idag. Men först är det städning som står på schemat. Men först först, ska jag faktiskt försöka sova en stund till. Så godmorgon <3


13 juni , glukosbelastning

Fasten jag åt massor av middag igår börjar morgon hungern komma nu. Ju längre tiden går desstu sämre kommer jag att må. Jag är vaken nu och kommer inte få äta förren vid 11 kanske. Kommer jag att dö idag?

Hade otroligt svårt att sova inatt. Varmt som tuusan. Skulle egentligen vilja ha balkongdörren öppen men då kommer de in en massa flygfän och katten får inge ro alls så.

Men ska snart börja göra mig i ordning för att åka ner till mvc.
Puss å kram


Middag och tevesoft

Nu ligger en stooor portionmat i min mage. Som snart får sällskap av en mars glass.
Tänkte att jag äter lite extra jämnför med annars eftersom jag ska fasta inför glukosbelastning imorgon.
Men den stora portionen slank ner väldigt lätt är förvånad. Jag kanske äter för lite?

Aja idag blev det iallafall pasta med köttfärssås med smak av taco. Som jag även fyllt med lite grönisar för att gubben inte ska märka. Hihi *busigt*

Nej nu ska jag softa i soffan resten av kvällen har hållt igång hela dagen. Nu e jag trött.


Myser hos nadiis

Orkade inte sitta hemma och tråka så myser hemma hos naddis. Varmt som tusan, men har placerar mig på hennes faktiskt jätte svala balkong. Myser på högsta grad :)


12 juni

Och 57 dagar kvar till beräknat. Låt de gå snabbt.

Godmorgon förresten. Inatt har jag haft en mycket bättre natt. Vääldigt varm natt bara. Men sånt jag får stå ut med när jag tycker att fläkten låter illa. Mitt val.

Vaknade runt 1 tiden av att katten höll på med nått. Så va bara upp och kolla, så i säkert tjugo minuter va jag tvungen att jaga en spindel ( läs en ganska fet spindel) som hon fått syn på men är alldeles för feg för att ta hand om själv.

Så när väl den är borta får hon lite ro i kroppen (efter ungefär 10 minuter letande efter spindlen som jag ändå visat för henne att den e död) och kan krypa ner bredvid mig och sova.

Vaknade sen bara som vanligt för kisspaus. Men sen vid 6 men min älskling över mig för att säga hejdå och en katt stående på min mage för att få knoddpappans uppmärksamhet "JAG SKA HA KÄRLEK" men den biten fick jag ta sen, lite halvsovande. Men vi lyckades ändå somna om en stund till. Och nu får jag ge tillbaka lite ordentlig kärlek annars blir jag nog inte så omtyckt så morgon gos med katten är prio 1 just nu. Tur att man har två händer och är kvinna. - kan göra två saker på samma gång ;)


För mina läsare som vill få sig ett gott skratt


Rörelser under morgonen. Och hicka på eftermiddagen


Helt slut

Nu har jag gjort alldeles för mycket känner jag.
Hängt tvätt, städat köket, fixat lite i badrumet i hyllan så de går in lite bebis grejer snart, rensat städskåpen, kastat sopor och handlat. Är helt slut.
Va även ner i lekparken och träffade Naads med barn och vän och bara möös. Längtar så otroligt mycket nu.

Och knodden i magen har vaknat till liv. Mysigt, men lite ont gör det.
Nu ska jag vila en låååångstund.
Och njuta av en marsglass, sooom jag har längtat. Tack världens bästa mamma <3

Tror katten vill ha en dos kärlek också. Sen är de dax att göra sig studentfin.
Nästa studentskiva jag går på hoppas jag att det är lilla systers :)


11 juni, tisdag och student firande.

Idag verkar det bjudas på sol. Härligt men varmt.. Betyder att vart jag än ska så måste jag ta med mig en tröja att byta med. För jag börjar svettas så sjukt lätt just ni. Ofräscht, svar ja.

Ikväll blir det iallafall lite student firande då en vän till familjen tar studenten. Grattis till henne.

Natten har varit lite små kaos men inget jag går in på, den va jobbig helt enkelt.
Nu ska jag se till att få nått i magen sen får vi se om jag ska ta mig ut någonstans, troligtvis.
Ha en fiiin dag.


Bebis


Middag och full aktivktet

Irriterad när inläggen inte vill läggas upp så mitt tidigare inlägg kom in något sent. Det är ifrån i morse iallafall.

Nu har jag placerat mig i soffan och bäddat ner mig för kvällen. Har haft en ganska bra dag i övrigt.
Det är dock full aktivitet i magen och nu börjar den aktiviteten bli lite smått smärtsam. Vissa sparkar som den ger ifrån gör verkligen skiitont. Sen tror jag att jag har lite sammandragningar. Det drar lite ifrån ryggen och min mage är verkligen superspänd. Vet inte om de är de som är sammandragning. Men nu är det iallafall vila som gäller.

Tillmiddag idag blev det fiskbullar för mannen *blää*
Så i min mage ligger det stekt lax med stekt ris och ägg och grönisar med hallomi. Det va faktiskt jätte gott hade velat ha lite gräddfil till men den hade någon ätit upp. Nu ska jag softa och glo på tv tills min älskling kommer hem ifrån träningen.

Hörs imorgon


Väntar på våran tur

I kön in till besiktingen. Så då passar man på att äta lite mellis :)


10 juni,då var det måndag igen.

Måndag. Och jag är uppe tidigt idag. Tanken är att jag ska följa med mamma och besikta hennes bil. Så tänkte att jag skulle vara vaken några timmar innan. Brukar bli bäst så. Så man hinnee ta saker och ting i sin egen takt.

Morgonen började lite konstig, hade konstig känsla i kroppen men den gick över. Lite morgon gos med katten blev det. Sen åkte knoddpappa till jobbet.

Den lilla jäklen är borta väldigt mycket just nu. Men det gör mig ingenting. Klart han ska passa på med både fotboll och golfen nu innan knoddis kommer.

Frukost ha landat i min mage och jag har krypit ner i soffan igen för att vila på frukosten.
Sen får vi helt enkelt se vad denna dag bjuder på. Inte världens bästa väder. Fördel för mig. Inte alla lika varmt. Skönt.
Hoppas ni får en bra dag!


Middag. :)

Jag har fått tillbaka laga mat glädjen till en viss del. Vilket är jätte roligt. Jag vill laga god och hälsosam mat. Just nu blie de inte riktigt som jag vill eftersom jag behöver dem kolhydraterna. Men min däremot han ska lära sig att äta grönisar. Han ska föregå med gott exempel och vi båda vill komma iform sen när knoddis kommer. Så i väntan på dagens middag så satt han och katten och spela spel. Kul sällskap... *suck*

Till middag blev de fläskfilepeppar gryta med morötter och champinjoner med ris. Jag gör den på vatten men avslutar med en skvätt grädde de tycker jag är godast än att göra hela på grädda. Blir så tjockt på nått sett. Sen reder jag av den.


Vecka 32

 
Bebis
Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.
 
 
Du
Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydratladda. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds.
 
Så här känner knoddmamma 
 
mycket har hänt sen sist jag gjorde detta. Mera kontroller. Men allt ser bra ut. Följer kurvan. har inte järnbrist eller påtaglig foglossning. Klart det gör ont men hade inte förväntat mig att det skulle vara en dans på rosor att vara gravid. Det är tungt. Trappor är fortfarande de absolut värsta. Men jag ger mig fan i att ta dem ändå. Jag tänker att så länge jag inte får jätte ont utav det så är det nyttigt att ta trapporna och de kommer på nått sätt gynna mig i framtiden. 
Maten går mycket bättre. Jag äter har märkt att hela kroppen vill inte fungera om jag missar något mål mat. 
 
Sol och värme är också väldigt jobbigt. Men försöker att inte klaga. Blir fort trött och måste vila massor, sover fortfarande i soffa. Där jag har ryggstöd och inte lika hård som sängen. Där jag vaknar mitt i natten och har ont i kroppen, det kliar en heldel på kroppen men bara på kvällarna när jag ska försöka sova. 
 
Och jag längtar massor tills knoddis vill komma ut så jag kan få börja röra lite mera på mig oxh ha min egna familj här. 
Men är dock ganska rädd för förlossningen. 
 
 
 

Min sisådär mysiga balkong

Senast man såg delar av min balkong här på bloggen så va det ganska stelt och tråkigt.
Nu har jag försökt fixa den så det ska vara bekvämt och mysigt att vara där ute. Vi har ju inte så mycket sol där men perfekt att vara där när de är extremt varmt.


Koko *ekar*

Här vare dött må jag säga, dött och torrt. Snus torrt, haha.
Jag vet inte vad som hände. Motivationen tog väl slut och fantasin. Att jag inte vet vad jag skriva om när det egentligen finns massor att berätta om mina extremt spännande dagar *sarkasm*
Men nu när de närmar sig slutet så ska jag verkligen försöka. Jag måste skärpa mig nu. Jag gillar ju detta..

Just nu ligger jag i soffan stor som en badboll och har en katt som går och stryker sig längs mina ben och vill ha uppmärksamhet. Men nu la hon sig typ på mitt huvud. Haha knasig katt de dära. Men ack så kärleksfull.
Nu får ni också ta och läsa och komentera så detta med bloggning blir lite sköööjsigt.
Ha en fin söndag.


RSS 2.0